понедељак, 15. фебруар 2010.

INDIGO GENERACIJA ODRASLIH

INDIGO GENERACIJA

Premda je oduvek bilo posebno senzibilne i nadarene dece u poslednje vreme primećujemo pravu "najezdu" malih genijalaca. Čini se da su se indigo deca počela učestalije javljati posljednjih 40 godina. To naravno ne znači da su sva deca rođena u tom periodu indigo deca, ali mnogi autori tvrde da od 1996. godine na ovamo čak 95% rođene dece spada u tu kategoriju (prema EASC-u).

Autorka L.Johnson sistematično je prišla toj pojavi podelivši indigo populaciju na nekoliko generacija, zavisno o vremenu njihovog rođenja. Pa tako ona razlikuje 5 indigo generacija te svakoj od njih pripisuje posebne osobine, specifičnost auričnih omotača kao i vremenski okvir tvz.Godina Buđenja.

Prva generacija indigo dece rođena je između 1958-1968.godine. Autorka ih naziva Alfa generacijom. Karakteriše ih plavo-zeleno-ljubičasti zaštitni sloj aure, najčešće maskiran mentalnim ili ljupkim okerom (radi se o bojama slojeva aure). Ti im omotači služe kao svojevrstan štit, ugrađena zaštitna sklopka koja ih štiti od preteranih nadražaja i spoljašnjih uticaja i omogućava im postepeno otkrivanje i razvijanje indigo potencijala. Istovremeno su im ti omotači pomogli,da se uklope u uobičajenu populaciju svog vremena, koja još nije bila spremna za potpunu manifestaciju njihovih stvarnih sposobnosti. Iako se takva osoba još od detinjstva oseća drugačijom, kao da ne pripada porodici, mestu, zemlji ili vremenu u kojem se našla i verovatno primećuje svoju izrazitu senzibilnost i neke posebne darove. Razlozi te izdvojenosti su joj nejasni i obično ih odbacuje ili racionalizuje. Tek kad dovoljno mentalno sazre,da bi se mogla nositi sa svojim darovima, doživljavaju iskustvo Mračne noći Buđenja, ili kako to Lori Johnson naziva - razdoblje Saturnova Povratka. Za ovu indigo generaciju,taj se proces odvija između 1986-1996.godine. Tačnije, za svaku indigo osobu Razdoblje Buđenja započinje u njenoj 28. ili 29. godini života. Dužina tog procesa može varirati, ali obično traje 7 i po godina. Taj povratak k Sebi i svojoj životnoj Misiji zna biti zaista težak. To je razdoblje puno zamki i problema, prepreka, bolesti, životnih teškoća i izazova koje služi za skidanje maski i privida, za otkrivanje njihovog istinskog potencijala i povratak k Sebi. Kasne tridesete su razdoblja oporavka i procvata psihičkih sposobnosti. Do tih je godina osoba imala dovoljno vremena da iskuša, testira, istanča svoju intuiciju i nauči verovati svojim psihičkim sposobnostima, ali sad se njena moć i sposobnosti još produbljuju(jasna i nepogrešiva intuicija, snažno unutrašnje vodstvo i komunikacija s duhovnim svetovima, uvid u misli, osećaje i namere drugih ljudi, pristup paralelnim nivoima stvarnosti, istinski uvid u prirodu Vremena, svakodnevni sinhroniciteti i mnogi drugi intrigantni darovi.) U tridesetima se kristalizuje i izuzetna isceliteljska moć ove kategorije ljudi (Reiki i slične alternativne tehnike su posebno bliske Indigovcima svih generacija). Alfa generacija indiga je već izišla iz faze buđenja, a neki od njih danas prelaze u svoju Oktarin fazu što znači razdoblje ekstremne senzibilnosti i još veće sposobnost uvida. Sudeći po Lorri Johnson tek tada (u 40-tima) počinje prava zabava! Više o tom procesu moći ćete pročitati u poglavlju Skidanje velova: Tranzicija iz Indiga u Oktarin, koje je u pripremi.

Druga indigo generacija ili Beta Generacija je ona rođena između 1968-1978. Ova je generacija takođe došla na svet sa svojim zaštitnim štitom tj. s plavo-zeleno-ljubičastim omotačem u auri. Razlika je u mentalnom okeru, koji se kod ove generacije ne može primetiti.Razdoblje Buđenja Sposobnosti za ovu generaciju je period od 1996-2006. Početak tog procesa je i dalje za većinu u 28. ili 29. godini za svaku osobu te generacije. Danas je deo Alfa Indiga u toj fazi Buđenja,što znači da polakopostaju svesni svojih sposobnosti i prisećaju se svoje životne Misije. Jako se retko događa da osoba potpuno osvesti svoju Misiju i sposobnosti pre 30-te godine, stoga budite strpljivi prema sebi. U tom periodu blede i nestaju zaštitni aurični slojevi i osoba se često može osećati ogoljeno, ranjivo i slomljeno, prolazi kroz snažne procese čišćenja na fizičkom i psihičkom nivou,te često misli da ludi. Budite nežni i blagi prema sebi, poverite se bliskim osobama, potražite stručnu pomoć ako je potrebno(ali se truditeda izbegnete lekove),potražite društvo sebi sličnih.Oni vam mogu pružiti podršku i saosećanje koje vam je sad tako potrebno. Iznad svega, razvijajte svoju intuiciju i verujte svom unutrašnjem vodstvu. Svi odgovori su u vama! Ovo što vam se čini ludilom i bezdanom će proći – a na drugoj vas strani čekaju Čuda!


Specifična karakteristika Alfa i Beta generacije je njihov izuzetno mladolik izgled- sve do starijeg doba,izgledaće znatno mlađi od svog "stvarnog" hronološkog doba, a većina će i živeti znatno duže od svojih vršnjaka. Pravu indigo zrelost i ova će generacija indiga, kao i ostale, doživeti tek u četrdesetima.


Gama Generacija je treća generacija indigovaca, rođena između 1978-1988.godine.Ovo je prva generacija s minimalnim zaštitnim omotačima. Ako uopće imaju štit on je uglavnom ljubičast, katkad s naznakama Kristalne ili Oktarin. Upravo je ova generaciju najčešće dijagnostikovana kao deca s poremećajima u ponašanju ili s nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje Buđenja za ovu generaciju će biti između 2006-2016. godine, tj. u njihovim kasnim dvadesetima. U Oktarin fazu, takođe prelaze početkom četrdesetih.


Delta Generacija je četvrta generacija indigo dece. Ovo je prva generacija "čistih" indigovaca-tj. njihove su aure čiste izražajne indigo plave boje, bez ikakvih obojenih zaštitnih slojeva.Neki među njima mogu imati kameleonski Oktarin omotač. Sve to znači da je ova generacija ekstremno senzibilna i da im je potrebna vaša pomoć i podrška kako bi zaista pronašli sebe. Ova je grupa među najizraženijim hiperaktivcima i verovatno "izgaraju" u preteranoj stimulaciji i vrištavim podražajima modernog sveta. Tu spadaju indigo deca rođena između 1988-1998. Stvaranje tihe mirne oaze za vaše indigo dete biće puno prikladnija od prepisivanja silnih lekova za smirenje i stabilizaciju (što je trenutno vrlo "popularno" u Americi). To uključuje korišćenje dubokih, toplih boja u njihovom okruženju (najbolje plavih i ljubičastih tonova), korišćenje umirujućih zvukova i sporih ritmova, izbegavanje velikih gužvi i visokih temperatura. Gledanje TV-a svedite na minimum, a po mogućnosti uklonite električne instalacije i aparate iz prostora u kojem dete spava i najčešće boravi. Ove iste preporuke umiriće i svako uznemireno Indigo dete. Što češći boravak u prirodi, penjanje po stablima ili ležanje u travi prave su blagodati za vašeg malog Indigovca. Usklađivanje s ritmovima prirode vraća im unutrašnju ravnotežu i mir. S obzirom da će ova grupa indigovaca imati izuzetno težak pubertet i vrlo verovatno će biti sklona zloupotrebi droga i alkohola te suicidalnom ponašanju-sleđenje ovih smernica biće delotvorna prevencija riskantnih oblika ponašanja. Pomozite detetu da pronađe oslonac u sebi. Više konkretnih smernica o vaspitavanju takvog i ostale indigo dece možete pročitati u poglavlju Saveti za roditelje Indigo dece, koje je u pripremi.Razdoblje Buđenja za ovu generaciju biće od 2016-2026. godine tj. u njihovoj 28. ili 29. godini.


Peta generacija Indigovaca, nazvana Omega Generacija uključuje decu rođenu u rasponu od 1998-2008. Sudeći po tvrdnjama Lorri Johnson ovo će biti poslednja generacija "čistih" indigovaca. Ova će generacija verovatno imati još veće probleme u prilagođavanju okruženju, a često će proživeti ekstremno teško detinjstvo. Među ovom decom postoji opasnost od teških obolenja i povlačenja od spoljnjeg sveta poput autizma ili Aspergerova sindroma, a među njima je i velika stopa smrtnosti. Rezultat je to njihove ekstremne senzibilnosti i preranog razvoja Kristalnih tj. Oktarin obeležja. Mnogi od njih će se roditi kao deca Indigo roditelja, a neki će čak sami biti reinkarnacija rano preminulih Alfa i Beta Indigovaca. Zavisno o lokalnim uslovima i individualnim obeležjima,ova će generacija svoj Saturnov Povratak proživljavati između 2026-2036.

Nakon 2036. godine naglo će opasti dolazak indigo dece na svet i dalje će se rađati ali znatno ređe.


*Napomena: Ovi vremenski okviri su relativni – ako ste rođeni pre 1958. to ne isključuje mogućnost da spadate u indigo populaciju. To samo znači da je oko vas jako malo vama sličnih. Isto tako vaš period Buđenja može doći ranije nego je navedeno za vašu generaciju.

I ne zaboravite - Vi stvarate svoju sudbinu- radom na sebi i svesnošću možete zaobići mnoge neugodnosti i prepreke na svom putu, ali i ubrzati i produbiti svoj rast!

Indigovci su svi ovde s razlogom. Imaju jedinstvene karakteristike ponašanja da bi bili sposobniji da pomognu unosu novih energija i da pomognu poboljšanju sveta. Dok to ne shvate, mogli bi imati velike teškoće sa savladavanjem njihove ljudskosti i nošenje sa činjenicom da su preosetljivi i različiti. Ako nauče da postoji razlog za njihovu različitost, biće bolji u njihovom savladavanju i raditi prema njihovoj misiji planetarnog dolaska.

Autor: Wendy H. Chapman


TEST DALI STE INDIGO

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosečno inteligentnom osobom?
2. Da li ste izrazito kreativna osoba, imate mnoštvo ideja oko teme koja vas interesuje, volite sami izrađivati stvari itd.?
3. Uvek morate znati ZAŠTO je nešto takvo,kakvo je ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?
4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osećali buntovno, ali se niste usudili reagovati zbog RODITELJA?
5. Da li ste još od detinjstva prolazili neobjašnjiva stanja velikih depresija i osećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima)?
6. Da li uopšteno smatrate da vam je prvi deo života (detinjstvo i pubertet) bio izuzetno težak period?
7. Imate li problema/poteškoća u radu u velikim preduzećima, uslužno orijentisanim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu 'kasta'?
8. Da li preferirate poslove u kojima ste ili ravnopravan partner ili vođa ili možete raditi potpuno samostalno?
9. Da li često osećate kako je celi svijet jedna porodica i nije vam svejedno šta se dešava drugom čoveku na drugom kraju Zemlje?
10. Sposobni ste duboko saosećati sa ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost/tupavost?
11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili toliko ekstremno emotivno senzibilne (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) ili skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?
12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade besa ili ljutnje često bez nekog značajnijeg povoda?
13. Da li je POLITIKA nešto skroz NEZANIMLJIVO za vas - imate osećaj da vaš glas ionako nema nekog uticaja?
14. Da li ste jedan/jedna od onih koji ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrednostima: karijera, brak, 2,3 dece itd.? Da li osećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja za preživljavanje, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?
15. Da li često osećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promenite ili poboljšate svet?
16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i praksu još od detinjstva?
17. Da li imate jaku intuiciju tj. koristite tu sposobnost u životu?
18. Da li imate poteškoća da fokusirate svoju pažnju na jedan predmet osim ako to svesno ne odlučite ili vam je čak dijagnostikovan ADD (Attention Deficit Disorder) - poremećaj pažnje, poremećaj u ponašanju ili hiperaktivnost?
19. Da li ste ikad imali ili imate iskustva poput: vizije anđela i ostalih duhovnih bića, sposobnost vidovitosti, telepatije itd.?
20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i celokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?
21. Da li često imate problem sa svojim strpljenjem pogotovo kad su u pitanju svari sa područja birokratije i inertnost društvenog sistema, kao npr. čekanje u redovima itd.?
22. Da li ste izrazito osetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?
23. Da li vam je često potrebno vreme kad možete biti sami sa sobom da bi obnovili svoje baterije?


NAPOMENA: Zbog svoje uopštenosti ovaj test je samo smernica gde više pozitivnih odgovora upućuje na veću verovatnost da ste Indigo.


Izvor:

By Wendy Chapman
http://metagifted.org

http://www.indigo-svijet.hr

Нема коментара:

Постави коментар